2016 enoteca dai tosi

Enoteca MVS

Competition, 2016. The winery Muller Van Severen have created is an attempt to achieve a symbiosis between art, design and wine. The story begins when entering the Enoteca in an oasis of green by the use of the grapevines: literally the beginning of each wine story. The perspective in the patio guides the visitor inside, following the terracotta floor, acting as a guide throughout the project. Once inside one is immediately confronted with the sculptural staircase, interwoven with the bar to become a whole. Muller Van Severen emphasize the connection through the interplay of two materials, i.e. concrete and terrazzo.

Enoteca MVS
Enoteca MVS

These materials are countered by soft and warm materials such as velvet and velours. Besides purely aesthetic interests, these materials are also pleasant in terms of accoustics and perception. Muller Van Severen envision the lighting (festive garlands that occasionally make a comeback in the project) as a contemporary vision of the traditional lighting, appropriate to the ‘festa patronale’ in the South of Italy. The walk through the Enoteca leads the visitor to the end of the property, the end of the process, but is also the highlight of the story: the wine, the pride of the Enoteca. The glass partition provides a glimpse of the wine collection.

Enoteca MVS
Enoteca MVS